top of page

Om Ragdoll

Ragdoll er en rase som kommer fra USA. Den ble avlet frem på 1960 talet av den amerikanske oppdretteren Ann Baker og har siden blitt populær i hele verden. Det som gjør Ragdoll så spesiell er evnen til å bli slapp når den blir plukket opp. Dette er også bakgrunnen til navnet rasen fikk som oversatt til norsk betyr filledukke. 

En Ragdoll er en rolig men leken katt. Den er svært sosial og vil gjerne bruke tid sammen med mennesker. Siden den er både leken, mild, og blir slapp når du løfter den opp kan den anbefales til familier som har barn. Da gjerne spesielt en stor hannkatt. Det er selvfølgelig en forutsetning at man lærer barna å ha respekt for katten og hvordan de behandler katten. Alle som ønsker en Ragdoll må være forberedt på å bruke mye tid på lek og kos. Disse kan følge deg rundt og forlange oppmerksomhet. De kan også lære triks og kan finne på å møte deg i døra når du kommer hjem. 

1533113411369.jpg
DSC_0112.JPG
DSC_1031.JPG

Ragdoll er en medium langhåret, stor katt. Den trenger børsting en til to ganger i uken og gjerne et bad innimellom. De fleste Ragdoll liker å bli børstet og kost med, og vil ligge slapp i armene dine og bare nyte. Som innekatt trenger de en klo-klipp. Om du tar det hver helg og kun de klørne de faktisk har klart å kvesse skarpe, går dette også lett som en lek. I tillegg bruker jeg å pusse tennene deres, selv om dette ikke er en nødvendighet for rasen. Sist men ikke minst, de trenger masse kos. Den daglige kosestunden lar deg vite hva som trengs av stell i dag så man trenger ikke skrive ned hva man må gjøre og når. 

bottom of page