top of page

Kattunger/ Kittens

A-kullet:

Kull A 9u2.JPG

Tanker før man kjøper katt:

Innekatt?

En Ragdoll er en innekatt. Den klarer seg dårlig ute på egenhånd. Ragdoll er en rolig katt som elsker de fleste mennesker og dyr. Denne katten passer de som ønsker den perfekte innekatten. Den ønsker mat, vann og rent toalett men også leker, klore- og klatrestativ. I tillegg kunne den tenke seg en luftegård eller å bli tatt med ut på tur med eieren sin. Ragdollen er rolig men leken. Den kan følge deg rundt og se hva du driver med. Sosial er den også, så om du ikke kan bruke mye tid sammen med katten må du sørge for at den har selskap i form av andre dyr. Denne fantastiske skapningen fortjener en god del kos hver dag og vil også gjerne leke litt hver dag. Den kan innimellom være veldig vilter en halv times tid, noe som kan være imponerende for denne døsne herskeren som helst sover bort hele dagen. 

Kattunge eller voksen?​

Ragdoll er en rolig katt som jeg har sagt tidligere, men en kattunge er og forblir en kattunge. Den kan løpe som en virvelvind rundt i huset. En kattunge skal ha mye lek og moro, og kan finne på noe ugang. Flere kattunger sammen kan leke med hverandre og voksne katter kan leke med kattunger, men går den alene kan den kjede seg. Konklusjonen er at det krever litt å ha en kattunge. Den har et mye høyere energinivå enn en voksen Ragdoll og da spesielt på natten. Om du ikke ønsker et kattebarn i huset kan det være lurt å tenke over om du heller vil ha en voksen katt. Det hender at det er voksne Ragdoll katter som blir omplasert av diverse grunner.

En eller flere?

Ragdoll er sosiale skapninger. De liker ikke å være alene hele dagen. Mest knyttet blir de til menneskene de lever sammen med, men trives også i hverandres selskap så lenge de har forskjellige plasser de kan legge seg å slappe av på. Jeg kan anbefale å ha to katter sammen om det er snakk om et hjem hvor familien er borte mesteparten av dagen. 

B og C kullet:

Kull2.JPG

Kattunger fra oss kommer med:

  • Stamtavle 

  • Kjøpskontrakt

  • Fullt vaksinerte (de trenger påfyll av vaksiner hvert år)

  • Helseattest

  • ID-chip med navnet til den nye eieren registret

  • Kattungepakke

  • Hjelp, råd og oppfølging fra oppdretter. Jeg hjelper til der jeg kan og setter pris på å få alle spørsmål som kan ha noe å si for den lilles trivsel og velvære. 

bottom of page